Nehéz Zene

Épp' távozóban voltunk az április hetediki K.L.B. lemezbemutatóról, amikor PZM kollégából (még jócskán a zenei élmények hatása alatt) kibukott a kérdés: - Ez most akkor koncert volt, vagy tudományos konferencia? - értette mindezt arra, hogy Kalteneckerék zenélése közben a közönség általában úgy figyelt, sőt koncentrált, hogy sokaknak már csak jegyzetfüzet és toll hiányzott a kezéből. Tempó, váltások, tonalitás, összhangzattan, harmonikus moll/melodikus moll... Óra végén röpdolgozat, jövő héten felelünk.

Van ebben jó adag nagyítás, de az élmény valóban igen komoly. Az egykori European Mantra és Kaltenecker Trio alapjain bő egy évvel ezelőtt alakult Kaltenecker-Lukács-Borlai trió elképesztő professzionalitást, zenei tudást képvisel - itt passzol a „tudományos konferencia" hasonlat. A történetet a három zenész személyisége bonyolítja. Ott már nem stimmel a konferenciajelleg sem; a humortól, folyamatos önreflexiótól, kiszámíthatatlanságtól, zenei poénkodástól lesz igazán élő és érdekes hármójuk zenélése.

A lemezbemutató után ennek lenyomatát vártuk az albumtól is, hiszen a Just like jazz élő felvétel. Mondanánk is, hogy bemutatkozó album, ám mivel a tagok sem egymásnak, sem a közönségnek nem kell, hogy bemutatkozzanak (a K.L.B. közönsége döntően a Mantra és régi trió közönsége), ez felesleges. Ám mi lepődtünk meg a legjobban, amikor sok ponton egész más csendült fel az albumról, mint amit a koncerten tapasztaltunk.

Tovább

Cimkék: klb, lemez

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN