Nehéz Zene

Jeff Scott Soto @ Diesel Club

2009. április 1. 7:28 / Mezei Misi

A tavalyi év egyik legjobb magyarországi koncertjének választotta több fórum, a véleményüket én is csak osztani tudom Jeff Scott Soto és a Tempestt közös bulijával kapcsolatban.

A Livesound csapatának köszönhetően idén ismét lehetőségünk lesz elcsípni hangszálakrobatánkat, ezúttal saját bandájával. De ki is ő, mit érdemes róla tudni?

Zenei blog lévén jöjjön először egy dal tőle, ami talán többet mond el róla az utána következő rocktörténelem-óránál.

(A 80-as évekbeli rocksztáréletet feldolgozó hollywoodi filmben, a Rock Star c. alkotásban Mark Wahlbergnek kölcsönözte a hangját Soto, a filmben elhangzó himnuszt hallhatjátok alant élőben)

Már az első két albummal, amin énekelt, végérvényesen beírta magát a kemény muzsika nagykönyvébe: bizonyos Yngwie Y. Malmsteen-nel karöltve reformálta meg a rock és a klasszikus zene viszonyát. Iyen kezdés után nem egyszerű feladat továbblépni, de emberünknek sikerült: a Talisman zenekar élén a mai napig bizonyítja tehetségét jobbnál jobb lemezekkel. (A világhír persze a '92-es MTV-féle negatív pálfordulásnak köszönhetően elmaradt, de szerencsére Soto nem az a fajta, akinek derogálna 10 000 főnél kevesebbnek játszani - nem 'oszlott fel', sőt: jobb erőben van, mint valaha, tavaly 10 évvel fiatalabbnak hittem a produkciója láttán a valós koránál.)Megfordult közben a Journey-ben és a Trans-Siberian Orchestra-ban, emellett számtalan banda lemezén háttérvokálozott (pl. House Of Lords, Lita Ford).

Sok koncertet láttam tavaly, a hard rock legnagyobb neveit (Def Leppard, Bon Jovi.), de ha választani kellene, bizony-bizony Jeff Scott Soto volt, aki a pálmát elvitte. Gyertek idén ti is, csalódás kizárva!

A szeánsz vendége az egyre nagyobb sikereket elkönyvelő magyar H.A.R.D., a szintén aranytorkú Bátky-Valentin Zoltánnal (Wendigo, After Crying, Queen emlékzenekar)

2009. április 9., 20:00, Diesel Club:
Jeff Scott Soto, vendég: H.A.R.D.
Jegyár: 5600 Ft

 

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN