Nehéz Zene

Mindig hízik a májunk, ha olvassuk valahol, hogy a világ egyik legnagyobb basszusgitárosa, Richard Bona megőrül a magyar gasztronómia első számú jelképének számító gulyáslevesért. A bőgős (itt a képen jobbra) rendhagyóm módon ezúttal nem az a38-on, hanem a Művészetek Palotájában (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem) ad közös koncertet Snétberger Ferenc gitárművésszel és Paolo Vinaccia dobossal május másodikán, szombaton 19.00-tól. Minden kétséget kizáróan tehát az év egyik legfontosabb koncertje készülődik itten.

A már említett három név közül talán csak Vinacciát kell magyarázni; az olaszországi születésű ütős 25 éve él Norvégiában, és folyamatosan jelen van a legkreatívabb skandináv improvizátorok körében. Játéka többek közt Nils Petter Molvaer, Bugge Wesseltoft, Terje Rypdal és Palle Mikkelborg különböző formációiban volt hallható. Snétbergerhez is közel áll, hiszen trióját erősíti Arild Andersen (bőgő) mellett.

A május másodikai koncert a már korábban kezdett művészi együttműködések sorába illeszkedik; Snétbreger eddig Bobby McFerrinnel, vagy Dhafer Youseffel mutatott be alkalmi produkciókat (olyan alkalmakon is sikert aratva, mint a North Sea Jazz Festival). Minden feltétel adott tehát egy meglepetésekkel teli zenei esthez, ahol Bona basszusjátékának, afrikai és dél-amerikai hatásokkal vegyes stílusának kiemelt terepe lesz.

Snétberger Ferenc-Richard Bona
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2009. május 02. szombat 19:30 - 21:30
Jegyárak: 5900.- 7900.- 9900.- 12900.- Ft
[További Információ]

Ajánlat: Richard Bona (a GregJazzBlog cikke), Snétberger (hivatalos)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN