Nehéz Zene

Indulásunk óta nem volt rá alkalmunk, ám épp' ideje bemutatni a hazai kortárs fúziós muzsika gengsztereiből (Szendőfi Péter dobos és Romhányi Áron billentyűs-megfonos) álló Loop Doctors-t és az ő munkásságukat (egyúttal programot adnánk győri és debreceni olvasóknak is, ha vannak éppen).

A Loop Doctors nehezen csenghet ismeretlenül a tört ütemek és a nujazz falóinak; élőben produkált, technikás jungle és breakbeat ütemek, elektronikus hatások jellemzik zenéjüket. Szendőfi alakja egyébként is kultikus hazai dobos körökben, szólólemezén (TriAngel, 2005) pedig olyan hírességek is szerepeltek, mint Gary Willis basszusgitáros. Romhányival (aki egyébként egyik legképzettebb zenészként a Unitedben is alapító tag, bár ott sosem bírjuk begyűjteni a zenei értéket, mert mindig Pély Barna bicskanyitogató fején kalandozunk el) alkotott formációjuk 2005 óta működik, első albumuk High Voltage címmel jelent meg.

Az aktualitás, amiért mindez eszünkbe jutott: a LD épp' egy kisebb turnén járja körbe a nagyobb hazai városokat Brandon Fields Los Angeles-i szaxofonos társaságában. A felállás nem új, 2008-ban is műveltek már együtt hasonlót a Művészetek Palotájában.

A jelenlegi turné hátralevő állomásai:

05.01. Szendőfi Péter LOOP DOCTORS - NAGY JÁNOS, feat. BRANDON FIELDS Győr, Mediawave Fest, Rómer Ház, 22h
05.02. Szendőfi Péter LOOP DOCTORS, feat. BRANDON FIELDS Debrecen, Perényi 1. Club, 20h

 

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN