Nehéz Zene

Mostanság főként a K.L.B. Trio dobosaként ismert Borlai Gergőnek nemzetközi színtéren is alkalma nyílt a bemutatkozásra: már jó ideje a Meinl cintányérok endosere, április elején egy rangos hangszerkiállításon tarthatott bemutatót, néhány napja pedig első magyarként a DrummerWorld webes dobos bázis tagja is lett. Ennek alkalmából kaptuk el néhány kérdés erejéig.

Április másodikán, a frankfurti Musikmesse kiállításon és találkozón vettél részt, és ahogy olvastam, háromszor hetven percben tartottál bemutatót a Meinl standján. Mit adtál elő pontosan? Egyáltalán: hogy kell elképzelni egy ilyen nagy rendezvény fogadtatását?

Pontosan négyszer hatvan percet játszottam. Kifejezetten erre az eseményre írtam dalokat egyet kivéve, ami Frank Zappa Black Page #2 című szerzeménye volt. A számok között szabad szólókat játszottam. Egy plexi-kalitkában zajlott az egész a Meinl standján. Mivel ez ugye egy hangszer kiállítás, így az emberek jöttek-mentek, de mindig kialakult ott egy 20-30 fős közönség. Voltak, akik mind a négy részt végignézték!

Kikkel találkoztál/ismerkedtél meg a kintlét alatt? Steve Vaitól kezdve Simon Phillipsen át a szintén Meinles Jost Nickelig marha sokan voltak ott...

Nem nagyon járkáltam, mert azzal voltam elfoglalva, hogy jól játszak, illetve ha beszélgettem valakivel, az főleg Norbert Saemann volt (a Meinl zenészkapcsolatokért is felelős munkatársa - a szerk.). Derek Roddy-val váltottam még pár szót. Ő végignézte az egyik szettet, másnap én is az ő 60 percének egyikét.

Nincs csúcsra járatva egy ilyen kiállítás technikai szempontból? Dizájnbemutató, aranyozott dobok és hardverek, nagy reklámok - nem szorul háttérbe maga a zene?

A hangszer az hangszer, bárhogy is néz ki. Én úgy láttam, hogy nem nagyon van már hova fejleszteni a dobszerelést magát. Igazából egyik új konstrukció sem volt meglepetés számomra. Talán a Tama standján mászkáltam a legtöbbet.

Hogy találkoztál Norbert Saemann-nel? Igaz amit ír, hogy valami böngészőben talált meg?

Norbert a youtube-on és a Myspace-en talált rám. A frankfurti találkozásunkkor kiderült, hogy Benny Greb küldte át neki a linket, hogy felkeltse rám a figyelmét.

A napokban felkerültél a drummerworld.com-ra is - ha jól tudom, első magyarként. Ez is Musikmessé-n való szereplésednek köszönhető?

Igen, első magyar dobosként kerültem fel. Egyáltalán a Drummerworld-re felkerülni hatalmas dolog! Bernhard Castiglioni, a Drummerworld "ura" végignézte ahogy játszom, utána odajött hozzám, azt mondta, hogy felrak az oldalára. Aztán tényleg felrakott.

Fotó: meinlcymbals.com

Cimkék: borlai

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Hozzászólások lezárva!

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN